Nieuwbouw showroom Ter Steege, Rijssen (Nederland)

Ter Steege B.V. is een bekende internationale leverancier van potterie, souvenirs en lifestyle artikelen, met vestigingen in Rijssen, Aalsmeer, Brazilië en Vietnam.

Voor de hoofdvestiging in Rijssen kreeg Breddels Architecten de opdracht om een 1.500 m² grote showroom te ontwerpen. Waar vroeger vier oude vervallen Romneyloodsen stonden, is nu een bijzonder vormgegeven pand gerealiseerd.

In de kas ervaart de bezoeker de collectie buitenpotterie zoals deze het hoort te zijn

Ter Steege

De diagonale geaccentueerde lijnen en het gewaagde kleurgebruik maken het een bijzonder gebouw. Het pand bestaat uit moderne polycarbonaat sheddaken, een wit gecoate staalconstructie en een verdiepingsvloer voor optimale ruimtebenutting.

Door de nieuwbouw te schakelen aan de bestaande showroom is een ruimte met een vloeroppervlak van maar liefst 2.500 m² ontstaan. Deze ruimte is nodig om het alsmaar groeiende assortiment van Ter Steege te kunnen presenteren aan retailers en groothandelaren.

House of Inspiration

In het House of Inspiration zal het aan inspiratie niet ontbreken. Ter Steege voert de bezoeker mee langs talloze commerciële presentaties en volledige ingerichte inspiratiekamers voor de collectie binnenpotterie.

De nieuwbouw, gebouwd door Thermoflor, heeft de uitstraling en kenmerken van een kas. In de kas ervaart de bezoeker de collectie buitenpotterie zoals deze het hoort te zijn, in combinatie met levend groen. Verschillende winkelpresentaties, bestaand maar ook nieuw ontwikkeld, dragen bij aan een optimale ’experience’.

Tussen de oude en nieuwe showroom ligt een fraai aangelegde tuin waarin ondermeer tuindecoratie te zien is.