Renovatie en uitbreiding Bents Garden & Home, Warrington (Verenigd Koninkrijk)

Bents is opgericht in 1937 en is uitgegroeid tot de beste en meest innovatieve tuin- en huisretailer in het Verenigd Koninkrijk. Premium kwaliteit planten en zeer deskundig advies staan hoog in het vaandel bij dit veelzijdige tuincentrum.

Bents is altijd op zoek naar manier om de klanten te verleiden en te verrassen.

De voetgangersluifel langs de gevel zorgt voor een schaduwplek, maar geeft ook bescherming tijdens natte weersomstandigheden. De grote panelen van geperforeerd metaal aan de luifel hebben een decoratieve- en reclamefunctie voor de in het tuincentrum gevestigde bedrijven.

Bents: officieel UK's beste tuincentrum van 2009, 2010 & 2011

'A taste of Cheshire and Lancashire'

Naast het tuincentrum heeft Bents ook een Food Hall. Middels een aparte ingang komt u hier in de smakenwereld van Cheshire en Lancashire. De gevel van deze Food Hall is opgebouwd uit een naturel groene plint.

De ruimtes grenzend aan de buitenverkoop zijn in de wintermaanden via een afsluitbaar deel toegankelijk. Hierdoor blijft de kou in deze ruimte beperkt.

Duurzaam

Bents besteed veel aandacht aan duurzaamheid en hergebruik. Zo wordt het regenwater van het dak opgevangen en gerecycled voor de toiletten en alle planten.

Op het dak bevinden zich onder andere thermische zonnepanelen die in staat zijn om de warmte van de zon op te vangen. Ook zijn op het dak geïsoleerde dakplaten ter bescherming van de zon aanwezig en windvangers die zorg dragen voor een effectieve natuurlijke ventilatie in het gehele tuincentrum.

Geothermische leidingen absorberen de warmte uit de grond en deze warmte wordt weer gebruikt voor vloerverwarming.