Heeft u nieuwbouw plannen voor uw tuincentrum? Wanneer er eenmaal voor een locatie is gekozen, is er geen weg meer terug. Het is dus van groot belang om voordat er tijd en geld wordt geïnvesteerd, er gedegen aandacht uitgaat naar de haalbaarheid van uw locatie.
Daarom adviseren wij om te starten met een onderzoek om te beoordelen of de locatie die u op het oog heeft de allerbeste is. De locatie is na het realiseren van nieuwbouw immers niet zomaar te veranderen en alles staat of valt bij een goede locatie. Garden Center Advice zorgt voor het onderbouwen van uw plannen en ondersteunt u bij het nemen van de juiste beslissing.

De Garden Center Advice methodiek maakt het mogelijk om een zeer goede inschatting te maken van de potentie die in het marktgebied behorende bij uw locatie zit. Door te kijken naar de samenstelling van de huishoudens en hierbij rekening te houden met inkomen, de verhouding tussen hoogbouw en laagbouw en de reistijd tot uw locatie kan een nauwkeurige schatting worden gemaakt van de potentie. Door ook de trekkracht naar uw tuincentrum, het formaat en de bereikbaarheid mee te wegen kan een goede schatting worden gemaakt van de marktpotentie. Wanneer de marktpotentie bekend is kan bepaalt worden wat voor een type gebouw qua formaat, uitstraling, routing en verdeling tussen de warme en de koude afdeling ontwikkeld kan worden. Hierdoor ontstaat er een optimale verhouding tussen marktpotentie en gebouw waardoor het beste resultaat gerealiseerd kan worden. Garden Center Advice kijkt niet alleen naar tabellen en cijfers, wij visualiseren deze data ook. Zo worden verbanden gelegd en wordt inzichtelijk wat zonder deze modellen niet met het blote oog zichtbaar is.

GARDEN CENTER ADVICE BIEDT U INTEGRALE OPLOSSINGEN GERICHT OP NIEUWBOUW, VERBOUW EN/OF OPTIMALISATIE.

Wat onderzoeken wij?

Niet ieder land is hetzelfde en zelfs binnen landen en streken zijn er duidelijke verschillen. Toch gedragen consumenten zich niet uniek en zijn er zeker overeenkomsten. ‘Wat is de bereidheid om naar een locatie te rijden?’ is een cruciale vraag. Garden Center Advice geeft antwoord op deze vraag. Door middel van in huis ontwikkelde tools is het mogelijk om inzicht te geven in kansen en bedreigingen voor uw tuincentrum.

Om antwoord te geven op de vraag wat de marktpotentie in een gebied is dient men niet alleen te kijken naar het aantal huishoudens en de samenstelling ervan. Wij weten dat de behoefte en het aanbod per land en per streek verschillen. Garden Center Advice heeft verschillende methodes ontwikkeld om klantenstromen te analyseren en hierdoor goed te adviseren. Ook hebben wij verschillende tools ontwikkeld om een heldere marktscan te maken. Door ons beproefde stappenplan te volgen kunnen wij een optimaal plan voor u samenstellen.

Locatie intelligentie

Weet u zeker dat u niets over het hoofd heeft gezien? Bijvoorbeeld de aanwezigheid van natuurlijke barrières? Analyseren en conclusies trekken van papier alleen kan soms gevaarlijk zijn. Door gegevens te visualiseren hebben wij de mogelijkheid om zaken die normaal niet in het oog springen toch te ontsluiten en zichtbaar te maken.

Het effect van een nieuw aangelegde weg, een bestaande rivier of bebossing laat zich gemakkelijk onderschatten. Sterker nog, de aanwezigheid hiervan kan een negatief of positief effect hebben op uw resultaat terwijl dat in eerste instantie verborgen blijft. Met onze tooling is het mogelijk om wat normaal voor het oog verborgen blijft inzichtelijk te maken.

Bekijk de volgende oplossing Terug naar overzicht